fbpx

Тинузавър набира инвеститори след break-even за 2019 г.

Тинузавър отбеляза края на втората си финансова година като стартъп с печалба и в преговори с нови инвеститори. Великотърновската компания, която предлага хардуер и методика за обучение по математика, физика и програмиране, подобри своите позиции на българския и международен пазар, след два успешни тура на финансиране.

Тинузавър, който стартира като бизнес проект през 2018 г., е в процес на привличане и преговори с потенциални инвеститори. Фирмата влезе в 2020 г. със защитена търговска марка „Тинузавър“, с награди от Rinker Youth Challenge на Фондация BCause и Фондация Citi и като финалист в конкурса за социално предприемачество „Промяната“. Екипът на платформата представи България на международното изложение за технологии в образование Bett Show 2020, където привлече интереса на колежи и училища от Великобритания, Нигерия, Южна Африка и от други страни.

„Тинузавър има няколко успешни кампании за набиране на средства чрез фъндрайзинг кампании, и работи успешно с бизнес ангели. Нашият бизнес успех се дължи на това, че сме посветени на мисията си да направим техническото образование достъпно и , че поддържаме активна мрежа от партньорства. Превръщаме се в устойчив социален бизнес, който има доказан бизнес модел. Отнасяме се към инвестициите с отговорност и търсим нови възможности за win win комбинации – възвръщане на вложените капитали със силен социален ефект. Фактът, че завършваме финансовата 2019 г. на печалба, означава, че сме на прав път“, казва Невен Боянов, съосновател на проекта. Тинузавър планира през 2020 г. да продължи международното си разрастване и да разшири мрежата си от партньори в България.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.
За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт предназначен за училища, в който сме подбрали продукти за оборудване на STEM пространства.

stem.tinusaur.bg

Националния STEM център дава насоки как може да стане това, а ние сме обобщили тази информация и сме я представили в удобен за ползване вид. За да може по-лесно да направите избора си на подходящи наши продукти за вашия STEM център, сме ги подбрали и групирали според направлението за което са приложими.