fbpx

Невен Боянов журира на финала на преекселераторската програма на Innovation Capital в София

Невен Боянов, съосновател на „Тинузавър“, участва в журито, което определи победителите в софийското издание на националното състезание на фонда за дялови инвестиции Іnnоvаtіоn Саріtаl. Над 100 стартиращи компании се бориха да спечелят финансиране за своите проекти. Състезанието даде началото на акселераторската програма ХLRаdаr, чрез която 10 компании ще бъдат финансирани и развивани в продължение на 3 месеца с помощта на ментори, консултанти и екипа на Фoндa.

Невен Боянов, заедно с негови колеги предприемачи и експерти, избраха компанията за оптимизация на печалбите в енергийните компaнии ТоkWіѕе да получи финансиране от 50 000 евро за развитие на бизнеса си от Іnnоvаtіоn Саріtаl. Екипите на Worddio, EasyDoc, TrenerGo, Tr1beSports, GreenCharger и Swade получават инвестиция в размер на 25 000 евро и възможност за участие в акселератора на фонда за дялови инвестиции.

„Участието в журито на преекселераторската програма на Innovation Capital е  начин да подпомогнем развитието на предприемаческата среда с опит и знания. Благодаря за тази възможност и се надявам всички участници в ХLRаdаr да постигнат своите цели. Екипът на „Тинузавър“ е насреща, за да им помогне“, заяви Невен Боянов. Платформата за обучение по програмиране, математика и физика има богат опит в участието в различни предприемачески програми и в привличането на инвестиции.

„Срещнахме страхотни идеи и ще подкрепим част от тях чрез финансиране с 25 000 евро. Търсихме и намерихме добрите предприемачи, които невинаги са най-очевидните победители. Имаме амбицията чрез експертната си помощ да направим така, че стартъпите в ХLRаdаr да ускорят и стабилизират бизнесите си и скоро да излязат на международните пазари“, каза Ангел Ангелов, управляващ партньор на Innovation Capital, цитиран от money.bg.

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.
За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт предназначен за училища, в който сме подбрали продукти за оборудване на STEM пространства.

stem.tinusaur.bg

Националния STEM център дава насоки как може да стане това, а ние сме обобщили тази информация и сме я представили в удобен за ползване вид. За да може по-лесно да направите избора си на подходящи наши продукти за вашия STEM център, сме ги подбрали и групирали според направлението за което са приложими.