fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

„Тинузавър“ започва ново онлайн обучение на преподаватели по програмиране

На 17 август започва онлайн обучение по методологията „Тинузавър“ за преподаватели по програмиране, физика и математика. Курсът е подходящ и за студенти, които търсят реализация в школи или при извънкласни дейности в училище. Продължителността на обучението е 20 часа, с 10 занятия (по 2 астрономически часа), от 16 до 18 ч. вечер. Провежда се в онлайн платформата Zoom.

Досега над 25 участници, сред които студенти, в 6 български града и онлайн, са се обучили по системата и с учебните комплекти на „Тинузавър“. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.

Обучение за преподаватели 2019
Обучение за преподаватели 2019

„За нас онлайн обучението тази година е начин да помогнем за дигиталната трансформация на формалното и неформалното образование, в условията на ковид предизвикателства. „Тинузавър“ е възможност да подсилим увереността на учителите и на всички, които вярват, че е нужно да развием потенциала на децата за професиите на бъдещето“, заяви Невен Боянов, съосновател на „Тинузавър“.

В рамките на обучението, което стартира на 17 август (понеделник), участниците получават учебни материали, инструменти и др., а именно комплект Тинузавър Стартер ЕДУ, който включва една основна платка с микроконтролер, две допълнителни платки със сензори и други периферни устройства, USB програматор за качване на машинния код; комплект поялник с допълнителни инструменти и комплект с платка и електронни компоненти за сглобяване тип мултивибратор.

Цената на обучението е 300 лв. и включва всички необходими материали. Завършилите обучението получават сертификат за правоспособност да използват учебната програма на „Тинузавър“ в своята практика, както и да провеждат курсове за ученици или студенти . Курсистите могат да се възползват от 20 до 40% отстъпка от всички необходими продукти на „Тинузавър“ за провеждането на курсове за ученици и студенти, достъп до допълнителните учебни и методически материали, за което се сключва лицензно споразумение.

Подробности и информация за допълнителни отстъпки четете тук

Прочетете историите на нашите преподаватели студенти Кристина Николова и Радослав Евтимов, които започнаха своята кариера след обучение „Тинузавър“.

1 мнение за “„Тинузавър“ започва ново онлайн обучение на преподаватели по програмиране”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.