fbpx

Тинузавър подготви учители за нови курсове през есента

Нови учители и студенти се включиха в кохортата на обучители по методологията и с комплектите “Тинузавър” след онлайн курс в края на август. 

Анелия Христова – учителка в СУ „К. Константинов“ в  гр. Сливен и Десислава Жекова от  школа DSIT Academy в гр. Добрич, както и Дженифър и Набила Сарвари, студентки от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност Софтуерно инженерство, използваха края на лятната ваканция, за да се подготвят за нови професионални предизвикателства в образованието на бъдещето. 

Невен Боянов, съосновател на “Тинузавър”, ги обучи как да преподават по  успешната авторска методика за преподаване на програмиране, физика и математика по забавен начин, с практична насоченост. Те използваха учебните материали, създадени от “Тинузавър”, софтуерната платформа на компанията, и получиха  ценни насоки как да преподават онлайн.

“Радваме се, че Десислава Жекова от школа DSIT Academy в гр. Добрич реши да стартира собствен курс по нашата методология и с нашите комплекти. Това е признание за нашите усилия да направим образованието с умения за професиите на бъдещето по-достъпно. Желаем ѝ успех и ще я подкрепяме активно. Дженифър и Набила Сарвари ще поемат обучението на ученици в първо ниво на нашите курсове, когато са напълно готови. Надяваме се да им дадем хоризонт за развитие в сферата образованието”, заяви Невен Боянов.

Досега над 30 учители и студенти, в 6 български града и онлайн, са се обучили по системата и с учебните комплекти на “Тинузавър”. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.

На 26 септември предстои Ден на отворените врати в работилницата на Клуб на програмистите във Велико Търново, която се намира в старата част на града, където ще представим онлайн и присъствените курсовете за ученици. Очаквайте подробности в уебсайта ни и ни следвайте в социалните мрежи.

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.
За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт предназначен за училища, в който сме подбрали продукти за оборудване на STEM пространства.

stem.tinusaur.bg

Националния STEM център дава насоки как може да стане това, а ние сме обобщили тази информация и сме я представили в удобен за ползване вид. За да може по-лесно да направите избора си на подходящи наши продукти за вашия STEM център, сме ги подбрали и групирали според направлението за което са приложими.