fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Студенти преподават по „Тинузавър“ в СУ“Владимир Комаров“- Велико Търново

Трима от новите преподавателите по методологията и с платките „Тинузавър“ влизат в клас в СУ“Владимир Комаров“ – Велико Търново. Набила Сарвари, Дженифър Сарвари и Кристина Николова – студентки от 2 и 3 курс във Великотърновския университет, ще учат седмокласници как да прилагат своите знания по природни науки, програмиране и роботика в проекти, които да развият уменията им за по-добра реализация в бъдеще.

Курсовете два пъти седмично са в рамките на проекта на МОН „Подкрепа за успех“,а училището работи с „Тинузавър“ и по програмата СТЕМ на образователното министерство. Учениците ще работят с комплектите платки на “Тинузавър”.

„За нас работата с преподавателите и учениците от СУ“Владимир Комаров“ – Велико Търново е реална възможност да покажем, че формалното и неформалното образование могат и вървят заедно напред. Усилията ни да подготвим студенти за курсовете и заедно с учителите да развиваме СТЕМ умения се възнаграждават с интереса и с успехите на децата. В този момент е важно да подкрепим старта на млади професионалисти в образователната система и затова благодарим на училището за подадената ръка“, каза Невен Боянов, съосновател на платформата.

Тинузавър“ ще продължи да насърчава ученици и преподаватели с постижения и с амбиции за развитие в природните науки чрез едноименната фондация, която ще дава частични стипендии за обучение и курсове. Онлайн продължават курсовете за деца и обученията за преподаватели. На сайта на фондацията може да се намери информация за критериите за получаване на стипендии, както за ученици, така и за учители и преподаватели.

Очаквайте информация за нови обучения за учители през ноември.

За контакти и връзки с медиите:

Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър:https://tinusaur.bg/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

1 мнение за “Студенти преподават по „Тинузавър“ в СУ“Владимир Комаров“- Велико Търново”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.