fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Обучихме още тинузавърски преподаватели

Нови преподаватели по методиката и с комплектите „Тинузавър“ влизат в клас. Учителите Георги Баев от НВУ „Васил Левски“ и Йоанна Старирадева от СУ „Владимир Комаров“ от гр. Велико Търново се подготвиха успешно, за да работят по-занимателно с учениците си по природни науки, програмиране и роботика. Георги Баев се включи в обучението със стипендия от Фондация „Тинузавър“. Още един стипендиант се включи в курса. Това е ученикът Георги Германов от 10 клас от София. Той вече проведе работилница по сглобяване на платки в ЧОУ „Томас Едисън“.

Досега над 30 участници, сред които и студенти, в 8 български града и онлайн, са се обучили по системата и с учебните комплекти на „Тинузавър“. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.

В рамките на обучението участниците получават учебни материали, инструменти и др., а именно комплект Тинузавър Стартер ЕДУ. Той включва една основна платка с микроконтролер, две допълнителни платки със сензори и други периферни устройства, USB програматор за качване на машинния код; комплект поялник с допълнителни инструменти и комплект с платка и електронни компоненти за сглобяване тип мултивибратор.

Цената на обучението е 300 лв. и включва всички необходими материали. Завършилите обучението получават сертификат за правоспособност да използват учебната програма на „Тинузавър“ в своята практика, както и да провеждат курсове за ученици или студенти . Курсистите могат да се възползват от 20 до 40% отстъпка от всички необходими продукти на „Тинузавър“ за провеждането на курсове за ученици и студенти, достъп до допълнителните учебни и методически материали, за което се сключва лицензно споразумение, както и да се възползват от стипендии за преподаватели.

За контакти и връзки с медиите:

Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

2 мнения за “Обучихме още тинузавърски преподаватели”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.