fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Фондация „Тинузавър“ обучава за професиите на бъдещето с подкрепата на Фондация „Америка за България“

Фондация „Тинузавър“ бе одобрена за микрогрант от Фондация „Америка за България“ за проекта “Учи, забавлявай се и се подготвяй за бъдещето с Тинузавър”. С безвъзмездното финансиране екипът на успешната платформа за обучение по природни науки и програмиране ще организира безплатни уроци и работилници по  СТЕМ дисциплините, ще даде частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“. Целта е фондацията да изпълни мисията си да направи по-достъпни знанията и уменията, нужни на учители и деца за професиите на бъдещето.

„През 2021 г. Фондация „Тинузавър“ ще се стреми да създаде още повече и по-добри възможности за учителите, студентите и учениците да развият своите знания и умения в областта на програмирането, математиката, физиката и роботиката. Светът ни, особено в тази извънредна ситуация, се нуждае от свеж поглед и нови идеи за бъдещето, затова ние подпомагаме професионалистите и вдъхновителите сега, за да успеят по-нататък. Вярвам, че с подкрепата на Фондация „Америка за България“ ще съдействаме за качествен и количествен скок в образованието по природни науки  “, каза Невен Боянов, съосновател на „Тинузавър“.

Проектът “Учи, забавлявай се и се подготвяй за бъдещето с Тинузавър” е с продължителност 9 месеца и ще надгради постиженията на екипа на платформата „Тинузавър“ и на дейността на едноименната фондация. Всяка година няколкостотин деца от цялата страна, а също и от чужбина, преминават една или друга форма на курс на „Тинузавър“. Миналата година 20 преподаватели от 5 града в страната получиха ценни знания и подобриха уменията си при обучението по СТЕМ дисциплини.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация:
www.us4bg.org

Подкрепата за Фондация „Тинузавър“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на. Фондация „Тинузавър“ и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Тинузавър:https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.