fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Невен Боянов споделя предприемачески опит в книгата „Стартъп в BG“ – втора част

Поредицата „Стартъп в BG“ на Калоян Кирилов продължава с втора книга, която представя пътя към успеха на 12 български компании. Сред предприемачите, за които Кирилов избира да разкаже, е и Невен Боянов, основател на платформата за обучение по природни науки и програмиране „Тинузавър“. „Идеята не е била да представя най-успешните проекти а такива, които са от най-различно естество . Аз вярвам, че от всеки може да се научи нещо“, коментира Кирилов.

Невен Боянов разказва как е стартирал своя първи предприемачески проект като ученик, защо и как е останал единствен основател на своята компания, за предизвикателствата при създаването на продукта и методологията си, при утвърждаването на пазара. „Трябва да има хора, които ползват това, което правиш с твоя стартъп, за да може да го наречеш бизнес. Ако го правиш, за да си го ползваш само ти и да задоволява твоя лична нужда то не е бизнес, а хоби“, пояснява той.

Невен Боянов - Стартъп в БГ - Тинузавър
Невен Боянов – Стартъп в БГ – Тинузавър

Невен говори и за опита си в сферата на социалното предприемачество и за все по-голямото му значение в света на бизнеса. За него социалното предприемачество е нещо, което трябва да въздейства върху хората. Дава за пример бизнес ангелите, които искат да оставят нещо след себе си и често, между подкрепата на един финтек проект и проект със социален отпечатък, с готовност ще изберат втората опция. Тази тенденция се засилва все повече в световен мащаб и, според Невен, социалното предприемачество ще придобива все по-голямо значение в стартъп средите.

За мен поканата на Калоян е признание, че „Тинузавър“ оставя отпечатък върху стартъп средата у нас и от нашия опит много начинаещи предприемачи могат да вземат нужното им, за да успеят. Желая успех на „Стартъп в BG“- втора част“, казва Невен Боянов.

В книгата, която следва практичната и ненатрапчива линия на споделяне на истории, а не на даване на рецепти, участват още Worddio, Христо Попов , Stepsss, Prosfit, Imagga, Content Ocean, DEV.BG, Umni.bg, Тук-Там и SMSBum. Търсете „Стартъп в BG“- втора част в големите книжарници за поръчка онлайн и за продажба на хартиен носител.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.