fbpx

„Тинузавър“-ски игри в ефира на БНТ1

На 1 март Невен Боянов, основател на платформата за обучение по природни науки и програмиране „Тинузавър“, разказа за проекта в ефира на „100% будни“ – едно от най-свежите сутрешни предавания в ефира на БНТ 1. Невен се отзова на поканата на екипа, взел повод от скорошните новини за призовите места на български ученици на математическите олимпиади. 

Той говори за това как проекти като „Тинузавър“ насърчават децата да развиват своите технически умения в света на програмирането, роботика и точни науки да се подготвят за професиите на бъдещето. Невен увлече водещите в игра с микрокомпютри, сглобени от платки „Тинузавър“ и ги убеди, че да програмираш не е трудно, стига да знаеш как. Невен разказа и за едноименната фондация, която подпомага образованието по технически науки в малките населени места.

Как е възникнала платформата „Тинузавър“, как Невен  е привлякъл и други програмисти в начинанието, защо проектът се е превърнал във възможност за начинаещи да се обучават по програмиране и роботика, колко е важно в бъдеще да знаем поне един програмен език, разберете от видеото.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.
За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт предназначен за училища, в който сме подбрали продукти за оборудване на STEM пространства.

stem.tinusaur.bg

Националния STEM център дава насоки как може да стане това, а ние сме обобщили тази информация и сме я представили в удобен за ползване вид. За да може по-лесно да направите избора си на подходящи наши продукти за вашия STEM център, сме ги подбрали и групирали според направлението за което са приложими.