fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавърът Георги Германов спечели награда на БАИТ

Георги Германов, преподавател в курсовете „Тинузавър“, спечели приза в категория „Образователна награда“ на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) . Георги е ученик от СПГЕ „Джон Атанасов“ и преподава роботика, електроника и 3D принтиране. В края на 2020 г. той завърши успешно курса за преподаватели по методиката „Тинузавър“ и пое първите си ученици в работилница по сглобяване на платки в ЧОУ „Томас Едисън“.

Интересът ми към роботите ми се зароди, когато бях 7 клас и изучавахме електричество. Когато започнах да уча в СПГЕ „Джон Атанасов“, започнах да се развивам по-сериозно“, разказа той специално за нас. Георги вярва, че роботиката е нещо различно, ново и бързо развиващо се. За него винаги е интересно и предизвикателно, когато учи децата да запояват.

Като гимназист, но вече и преподавател, той гледа различно на образованието. „Училището ме научи как да преподавам. Моите преподаватели ме учат как да обясня просто нещо, а не, както ми беше обяснено на мен в началото“.

Георги планира да се занимава с роботи в бъдеще и като истински тинузавър смята, че компютърната грамотност е най-важното умение не само за професиите на бъдещето, а и за всеки човек от настоящето.

Подробно информация за обученията за преподаватели  и курсовете „Тинузавър“ за ученици 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.