fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър представи професиите на бъдещето на деца

Невен Боянов, основател на платформата за обучение по програмиране и по природни науки, направи открит урок пред децата от ЦНСТ във Велико Търново .

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца 11 ученици на възраст от 3 до 11 клас го предизвикаха с въпроси за програмирането, за дигиталните умения и за уменията, които могат да им помогнат да успяват в бъдеще.

Невен им показа как с комплектите от микроконтролерни платки и поялник могат да сглобят сами компютри и защо е важно да знаят поне един език за програмиране.

Откритият урок беше част от инициативата на Фондация „Тинузавър“, чиято цел е да създаде още повече и по-добри възможности за учителите, студентите и учениците с ограничени възможности да развият своите знания и умения в областта на програмирането, математиката, физиката и роботиката.

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov,  https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Фондация Тинузавър: https://bg.tinusaur.org/

4 мнения за “Тинузавър представи професиите на бъдещето на деца”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.