fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Фоторезистор с неправилна стойност

По време на обичайните ни проверки на компонентите, които ви изпращаме с комплектите Тинузавър установихме, че един от тях не отговаря на стойността, която трябва да бъде по спецификация. Става дума за фоторезистор тип GL5528 от платката EDUx3IO. Проблемът е, че стойността му е няколко пъти по-висока от предвиденото.

Оказа се, за съжаление, че така са пристигнали от един от нашите доставчици. След проверка при нас установихме, че не повече от десетина поръчки може да са изпратени с грешен фоторезистор.

Платката ще работи, но при отчитането на светлината попаднала върху фоторезистора, стойностите ще са доста по-ниски, като число.

За съжаление нямаме възможност да изпратим нов фоторезистор, но намерихме сходен компонент в магазините на един от нашите партньори – Елимекс. Попитайте за LDR5528 или LDR5516, също за GL5528 или GL5516 – цена около 20 ст.

Как да разберете дали фоторезистора, който имате е правилния? За късмет, те се различават визуално и може да направите сверка с изображението по-горе.

Заради причиненото неудобство ще ви изпратим промо код за 10% отстъпка от вашата следваща поръчка от нашия онлайн магазин. За да получите промо кода пишете на имейла, който сте получили, когато сте си поръчали от нас.

Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с нас.

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.