fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър и НВУ „Васил Левски“ обединяват усилия за развитие на дигитални умения

Платформата за обучение по електроника, роботика и програмиране „Тинузавър“ и Национален военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново стартират съвместна работа за повишаване дигиталните умения и знания на обучаемите.

В рамките на сътрудничеството предстоят обучения и семинари за студенти и курсанти от НВУ, свързани с нуждите на професиите на бъдещето, в съвременната отбрана, комуникациите, ИТ сферата. Младежите ще получат възможност за менторство и за участие в стажантски програми и практики, които да ги направят по-конкурентоспособни. „Тинузавър“ ще има възможност да обучи курсантите на основите на електроника, програмирането, роботиката, както и ще ги подпомогне да развият умения в гражданските професии, в дигиталния сектор.

Тинузавър и НВУ Велико Търново - подписване на споразумение
Тинузавър и НВУ Велико Търново – подписване на споразумение

Първото събитие от съвместната програма е предстоящият хакатон за Деня на Земята в НВУ на 22 април. Членове на екипа на „Тинузавър“ ще се включат в журито, което ще избере най-добре представилия се отбор. За участие в събитието са записани 10 отбора, които ще представят решения на проблеми, свързани с опазване на околната среда.

За нас е важно да работим с младежите, които ще работят в сферата на съвременната отбрана, граждански комуникации, киберсигурност. Те се срещат с предизвикателствата на дигиталните умения, нужни, за да откликнат на нуждите на бъдещето. Ние от „Тинузавър“ благодарим за възможността да допринесем за развитието на страната ни, чрез предаването на нашите опит и знания на бъдещите професионалисти“, заяви Невен Боянов.

Подробно информация за обученията за преподаватели  и курсовете „Тинузавър“ 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

3 мнения за “Тинузавър и НВУ „Васил Левски“ обединяват усилия за развитие на дигитални умения”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.