fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър награди иновативен екопроект на ЕКОТЕХ 2021

На 22 април 10-те отбора в хакатона „ЕКОТЕХ” на Националния военен университет „Васил Левски“ затрудниха журито в избора на победители в състезанието със „зелени идеи“. Невен Боянов и Ивайло Николов от екипа на платформата за обучение по електроника, роботика и програмиране „Тинузавър“ се включиха в събитието като ментор и жури, и дадоха своя принос за решението кои са най-добрите проекти на курсистите.

Хакатонът се проведе в 6 категории: нисковъглеродни емисии и качество на атмосферния въздух; малкоотпадни и безотпадни технологии (инженерна екология); чисти / „зелени“ технологии и екологични иновации; климатични промени и климатична сигурност; умен град – екологичното мислене и социалната среда; и екологично производство и биотехнологии. Участниците представиха идеите си в 3 минути.

НВУ Хакатон

Големият победител на „ЕКОТЕХ” стана отбор “ЗВЕЗДОЛЕТ“ с проекта AIR PUSH – с технология за залесяване на труднодостъпни райони с авиационна техника. „Тинузавър“ подкрепи със специална награда екипа на проекта „RED PILL“, който планира да проучи и представи влиянието на LED&LIGHT технологии използвани в пътната инфраструктура по природосъобразен начин. Те получиха 3 комплекта Тинузавър Стартер ЕДУ.

„Участието в хакатона беше ценно преживяване за нас, защото видяхме на живо как участниците работят по конкретни идеи и ги развиват с технологии, които познаваме, или очакваме да видим в бъдеще. Курсистите на НВУ имат потенциала на иноватори и предприемачи и се радваме, че част от тях ще работят и с нашите платки“, заяви Невен Боянов, основател на „Тинузавър“.

Платформата ще продължи подкрепата си за студентите в рамките на споразумението, което Националният военен университет „Васил Левски“ и Тинузавър сключиха през април. В рамките на сътрудничеството предстоят обучения и семинари за студенти и курсанти от НВУ, свързани с нуждите на професиите на бъдещето, в съвременната отбрана, комуникациите, ИТ сферата. Младежите ще получат възможност за менторство и за участие в стажантски програми и практики, които да ги направят конкурентоспособни, както и ще имат възможност да развият умения в гражданските професии, в дигиталния сектор.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg/

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.