fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавърски вълнения на Софийския фестивал на науката

На 15-16 май Невен Боянов и Мирослава Попова от екипа на “Тинузавър” участваха в традиционния Софийския фестивал на науката в Зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. 

Стотици ученици, родители, учители дойдоха в комплекса, за да видят научни експерименти, да изпробват и се запознаят с иновативни продукти и услуги за по-добро образование, да се докоснат до технологични решения от бъдещето. “Тинузавър” представи  новия си продукт – комплекта от електронна платка Тинузавър Кидс.Микро с микроконтролер на нея.

Софийски Фестивал на Науката
Софийски Фестивал на Науката

Невен и Мира поканиха младите изобретатели да се включат в новите миникурсове от по 4 занятия на платформата за обучение по програмиране, роботика и природни науки. На 29 май започват мини курсове във Велико Търново и в София. 

 “Тинузавър” представи и предстоящите летни академии в Еленския Балкан, които организира  заедно с  Университет за деца. На седмичните лагери децата ще могат да разкрият тайните на инженерните науки с работа с микроконтролерите Тинузавър. На 04.07 – 10.07 предстои Академия по Приключенска роботика https://uni4kids.bg/portfolio-item/adventure_robotics/, а  25.07-31.07 учениците ще работят по темата “Роботика и електроника” – https://uni4kids.bg/portfolio-item/robotics_electronics/https://uni4kids.bg/portfolio-item/robotics_electronics/.

Предстои и да изтеглим печелившите от томболата, която Невен и Мира организираха на събитието. Наградата ще е комплект Кидс.Микро.

За нас участието ни във фестивала е признание от нашите партньори за усилията ни да направим програмирането, роботиката, физиката и математиката интересни, занимателни, увличащи децата науки и занимания. С всяка година интересът на учениците се увеличава и ние трябва да сме адаптивни към нуждите им, към техните потребности от достъпно образование”, заяви Невен Боянов. 

Софийски Фестивал на Науката
Софийски Фестивал на Науката

Благодарим на нашите партньори от Университета за деца, с които заедно участвахме на Софийския фестивал на науката на 15-16 май https://www.facebook.com/sofia.science.festival. Това е началото на поредно вълнуващо лято заедно, което продължава с Летните академии в едно прекрасно село в Еленския Балкан през юли и август. Отново заедно ще опознаем тайните на инженерните науки с работа с микроконтролерите Ардуино и Тинузавър! https://uni4kids.bg/2021/03/18/summer-academies-21/

Софийски Фестивал на Науката
Софийски Фестивал на Науката

Благодарности  и на ТехноМаджикЛенд, които ни предоставиха допълнително пространство на техния щанд.

Подробно информация за обученията за преподаватели  и курсовете „Тинузавър“ за ученици 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg/

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.