fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Студенти представят тинузавърски проекти във Великотърновския университет

Студенти първи курс от Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий“, Факултет „Математика и информатика“, специалност „Софтуерно инженерство“ се готвят да представят свои авторски проекти с микроконтролерни платки Тинузавър.

През учебната 2020/2021 г. студентите работиха в дисциплина „Микроконтролерни устройства“ с Невен Боянов, основател на платформата за обучение по програмиране, роботика, математика и физика „Тинузавър“, и с неговата асистентка Кристина Николова, студентка, 3 курс във Великотърновския университет със специалност „Софтуерно инженерство“ и преподавател в курсовете на “Тинузавър”. 

Пета поредна година студентите по дисциплина „Микроконтролерни устройства“ работят с комплектите и по методологията на платформата за обучение по програмиране, роботика, математика и физика. Самата дисциплина е базирана на „Тинузавър“. В края на втория семестър студентите изготвят собствени проекти с готовите платки и ги представят пред колегите си.

„Тинузавър“ насърчава бъдещите висшисти да развиват своите умения. Платформата предлага курсове за обучение на преподаватели. Тази година „Тинузавър“ обедини сили и с Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново за повишаване дигиталните умения и знания на обучаемите. 

За нас е важно да работим със студентите още в началото на академичното им образование, за да им помогнат да развият дигитални умения, нужни, за да откликнат на нуждите на настоящето и бъдещето. Студентите  от ВТУ показват, че с малко подкрепа и с подходящи технически средства могат да развият проекти, които съперничат на тези на професионалистите от ИТ бранша“, заяви Невен Боянов.

Подробно информация за обученията за преподаватели  и курсовете „Тинузавър“ 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.