fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Новаторски студентски проекти с платки на Тинузавър

Студенти първи курс от Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий“, Факултет „Математика и информатика“, специалност „Софтуерно инженерство“, представиха новаторски проекти с микроконтролерни платки Тинузавър.

В края на първата си година в университета 10 младежи се насочиха към разработки в актуални направления: устройство, което следи за хигиената в офис пространство, сензор за отчитане на замърсен с фини прахови частици въздух, система за контрол на спазването на дистанция между хората в затворено помещение.

Студентите показаха своите знания и умения и в създаването на система за автоматична индикация за безопасност на ЖП прелези, автоматичен диспенсер за храна на домашни любимци, електронно автобусно разписание на табло, захранвано със слънчева енергия. Преподаватели и студенти се впечатлиха и от шапка за незрящи, със сензори, чрез които да се разбира дали има някакво препятствия пред човека.

Студентите се справиха със задачите, благодарение на това, че през учебната 2020/2021 г.  работиха в дисциплината „Микроконтролерни устройства“ с Невен Боянов, основател на платформата за обучение по програмиране, роботика, математика и физика „Тинузавър“, и с неговата асистентка Кристина Николова, студентка, 3 курс във Великотърновския университет със специалност „Софтуерно инженерство“ и преподавател в курсовете на “Тинузавър”. 

Това е петият випуск студенти по дисциплина „Микроконтролерни устройства“, които работят с комплектите и по методологията на „Тинузавър“. Самата дисциплина е базирана на платформата. „Тинузавър“ насърчава бъдещите висшисти да развиват своите умения и им предлага и възможност за обучение на преподаватели.

Подробно информация за обученията за преподаватели  и курсовете „Тинузавър“ 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov
За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

1 мнение за “Новаторски студентски проекти с платки на Тинузавър”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.