fbpx

Успешни тинузавърски миникурсове в Свищов

В Свищов приключи първият миникурс „Тинузавър“, под ръководството на Емил Николов. Неговата инициатива „Работилница за роботика и програмиране“ работи с методиката и продуктите на „Тинузавър“ от 2020 г., когато Емил премина успешно обучение за преподаватели в програмата ни. Предстоят и нови обучения.

През юни четирима ученика на възраст от 10 до 13 години се възползваха от възможността в 4 седмици да усвоят основни понятия и умения от програмирането, да развият своите знания по физика и математика, за да работят по собствени робопроекти с комплекта платки Тинузавър Кидс.Микро. Това е второто обучение на Емил по методологията на „Тинузавър“. 

Той планира да продължи да предлага едноименните курсове, продукти, да създава млади тинузаври. Работилницата набира нови курсисти.

“На децата им беше много интересно. По-малкият брой часове ми позволи да отсея важното от обучението и да го адаптирам към техните нужди и желание. Миникурсът е възможност и за преподавателите да се развиват според темпото на курсистите и да обогатяват своята практика”, казва Емил.

Подробна информация за работата на „Работилница за роботика и програмиране“- https://www.facebook.com/workshopforcode

Платформата за обучение по програмиране, роботика, математика и физика „Тинузавър“ подпомага учениците с интерес към тези науки с мини курсове, както и предлага участие в организираните от “Университет за деца” летни академии в Еленския Балкан.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“ 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.
За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт предназначен за училища, в който сме подбрали продукти за оборудване на STEM пространства.

stem.tinusaur.bg

Националния STEM център дава насоки как може да стане това, а ние сме обобщили тази информация и сме я представили в удобен за ползване вид. За да може по-лесно да направите избора си на подходящи наши продукти за вашия STEM център, сме ги подбрали и групирали според направлението за което са приложими.