fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Деца от центрове за настаняване сглобиха първите си микрокомпютри с Тинузавър

„Тинузавър“ завърши първия в България курс по електроника, роботика и програмиране за деца от два Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Велико Търново. 11 деца от 5-ти до 11-и клас от Велико Търново получиха първи знания по електроника, като сглобяване на микроконтролерна платка с поялник, основни умения в програмирането.

Невен Боянов, основател на платформата “Тинузавър“, стартира курса след много успешна и вдъхновяваща среща с децата от Центъра през март. По време на курса децата работиха с комплекта платки Тинузавър Стартер ЕДУ.

ЦНСТ Велико Търново Завършване Тинузавър

При връчването на сертификатите на курсистите, завършили успешно Ниво 1 на курсовете Тинузавър, децата разказаха, че най-интересно им е било запояването. По тяxна инициатива „Тинузавър“ планира нов курс за напреднали и начинаещи през есента.

Тинузавърското лято продължава с нови мини курсове, както и с организираните от “Университет за деца” летни академии в Еленския Балкан.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“ 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.