fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър обучава учители иноватори през август

Две обучения през август – присъствено и онлайн, ще подготвят нови кохорти учители за работа по успешната методология за преподаване на математика, физика, програмиране и роботика  с платки “Тинузавър”.

9-13 августгр. Гоце ДелчевЗаписване до 5 август
16-20 августОНЛАЙНЗаписване до 12 август

В рамките на 20 учебни часа от 9 август наживо в Гоце Делчев и онлайн от 16 август преподаватели ще имат възможност да получат знания и развият умения в хардуера, програмирането и в представянето на проекти, които да използват в своята работа с ученици в клас или в курсове. 

Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

Обучението е от 20 учебни часа, разпределени в 5 занятия, всяко от които по 4 астрономически часа.  Първите занятия са фокусирани върху хардуера и неговото сглобяване. Следващата част е насочена към програмирането, а последната част – за създаване и представяне на проекти. Преподавателите ще преминат през същите стъпки, през които ще минат и учениците, но в допълнение ще се запознаят и с методиката на преподаване.

Ето и темите, по които учителите ще се обучават: 

  • Как да сглобяват електронни микроконтролерни платки;
  • Методика на преподаване по СТЕМ;
  • Как да работим в екип;
  • Работа по практически ориентирани проекти и представянето им.
Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

По време на курса се работи с учебни материали, инструменти и др., а именно: (1) комплект Тинузавър Стартер ЕДУ, който включва една основна платка с микроконтролер, две допълнителни платки със сензори и други периферни устройства, а също и USB програматор за качване на машинния код; (2) комплект поялник с допълнителни инструменти и (3) комплект с платка и  електронни компоненти за сглобяване тип мултивибратор. Цената на комплекта е включена в таксата за обучението.

Получените по време на обучението учебни материали остават за участниците.

Досега над 35 участници, сред които студенти, в 12 български града и онлайн, са се обучили по системата и с учебните комплекти на “Тинузавър”. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.

Цената на обучението е 300 лв. и включва всички необходими материали.

Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

Прочетете историите на нашите преподаватели студенти Кристина Николова и Радослав Евтимов, които започнаха своята кариера след обучение “Тинузавър”.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

1 мнение за “Тинузавър обучава учители иноватори през август”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.