fbpx

Деца от SOS Детско селище Трявна станаха тинузаври

13 деца от SOS Детско селище Трявна посетиха базата на  „Тинузавър“  във Велико Търново през изминалата седмица. Момичетата и момчетата от 5 до 10 клас се срещнаха с Невен Боянов, основател на платформата и методиката за обучение по мамематика, физика, програмиране и роботика, и му зададоха много въпроси за това как работи екипа, кои са професиите на бъдещето, как да се подготвят за тях. Някои от децата бързо се справиха и с практическото предизвикателство да сглобят по една платка.

SOS Детско селище Трявна

„За мен и колегите ми винаги е вълнуващо, когато се срещаме с ученици, които за първи път имат досег с високите технологии, с възможностите за образование, което да им помогне  в бъдеще да бъдат по-уверени и успешни. За нас достъпното техническо образование е мисия“, заяви Невен.

SOS Детско селище Трявна

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.

SOS Детско селище Трявна

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov,  https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Фондация Тинузавър: https://bg.tinusaur.org/

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.
За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт предназначен за училища, в който сме подбрали продукти за оборудване на STEM пространства.

stem.tinusaur.bg

Националния STEM център дава насоки как може да стане това, а ние сме обобщили тази информация и сме я представили в удобен за ползване вид. За да може по-лесно да направите избора си на подходящи наши продукти за вашия STEM център, сме ги подбрали и групирали според направлението за което са приложими.