fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Деца от SOS Детско селище Трявна станаха тинузаври

13 деца от SOS Детско селище Трявна посетиха базата на  „Тинузавър“  във Велико Търново през изминалата седмица. Момичетата и момчетата от 5 до 10 клас се срещнаха с Невен Боянов, основател на платформата и методиката за обучение по мамематика, физика, програмиране и роботика, и му зададоха много въпроси за това как работи екипа, кои са професиите на бъдещето, как да се подготвят за тях. Някои от децата бързо се справиха и с практическото предизвикателство да сглобят по една платка.

SOS Детско селище Трявна

„За мен и колегите ми винаги е вълнуващо, когато се срещаме с ученици, които за първи път имат досег с високите технологии, с възможностите за образование, което да им помогне  в бъдеще да бъдат по-уверени и успешни. За нас достъпното техническо образование е мисия“, заяви Невен.

SOS Детско селище Трявна

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.

SOS Детско селище Трявна

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov,  https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov 

За Фондация Тинузавър: https://bg.tinusaur.org/

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.