fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Учители от гр.Елена се присъединиха към кохортата на “Тинузавър”

Трима преподаватели от гр. Елена преминаха ускорено онлайн обучение за работа по методиката и с платките „Тинузавър“. Те се научиха да запояват, да програмират с платките на „Тинузавър“ и усвоиха нови знания, подобриха уменията си за работа по СТЕМ  проекти. И тримата ще ги използват за обучение на своите ученици в клас.

През август предстоят две обучения за преподаватели – присъствено и онлайн. В рамките на 20 учебни часа от 9 август наживо в Гоце Делчев и онлайн от 16 август преподаватели ще имат възможност да получат знания и развият умения в хардуера, програмирането и в представянето на проекти, които да използват в своята работа с ученици в клас или в курсове.

По време на курса се работи с учебни материали, инструменти и др., а именно: (1) комплект Тинузавър Стартер ЕДУ, който включва една основна платка с микроконтролер, две допълнителни платки със сензори и други периферни устройства, а също и USB програматор за качване на машинния код; (2) комплект поялник с допълнителни инструменти и (3) комплект с платка и  електронни компоненти за сглобяване тип мултивибратор. Цената на комплекта е включена в таксата за обучението.

Получените по време на обучението учебни материали остават за участниците.

Досега над 40 участници, сред които студенти, в 12 български града и онлайн, са се обучили по системата и с учебните комплекти на “Тинузавър”. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.

Цената на обучението е 300 лв. и включва всички необходими материали.

Прочетете историите на нашите преподаватели студенти Кристина Николова и Радослав Евтимов, които започнаха своята кариера след обучение “Тинузавър”.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.