fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

18 млади тинузаври в Еленския Балкан

18 ученици от цялата страна се включиха в Лятната академия на Университет за деца, с тема „Роботика и електроника“ от 25 до 31 юли в Еленския Балкан. Невен Боянов, основател на платформата за обучение по роботика, програмиране и електроника „Тинузавър“ запозна младежите с основите на хардуера и програмирането, разказа им за професиите на бъдещето, от които децата се интересуват.

Учениците представиха свои авторски проекти с авторските комплекти платки на „Тинузавър“ и с комплекта Картину, който представлява количка, и получиха сертификати за участие в курса.

Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

Аро и Йордан, участници в Лятната академия ,,Роботика и електроника“ в Еленския Балкан, разработиха проект – система за управление на достъпа до паркинг за коли. Тя представлява цялостно решение  е резултат от едноседмичното обучение на учениците от Невен Боянов. Системата е разработена с комплект „Тинузавър Стартер ЕДУ“

На входа на системата има бариера, която се вдига автоматично , когато има кола и отчита броя на колите, които са вече в паркинга. Ако са над определено число – спира да пропуска нови коли. На изхода – когато кола излиза се вдига бариерата и се отчита, че кола напуска – като се освобождава място по този начин. Системата на входа разбира за това и може да пропусне нова кола да влезе.

Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

„Професионално изпълненият проект на Аро и Йордан ни прави много горди с тяхното постижение, резултат от усилената им работа и обучение по физика, програмиране и роботика. Вярваме, че това е първият им от много проекти, които решават актуални градски проблеми“, коментира Невен Боянов, основател на „Тинузавър“.

Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

Това беше втората тематична седмица с участието на „Тинузавър“ в рамките на традиционната Лятна академия. В началото на юли 22 ученици от цяла България се включиха в първата СТЕМ академия „Приключенска роботика“ . Те работиха с Невен Боянов, Кристина Николова и Радослав Евтимов, преподаватели в „Тинузавър“.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“ 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.