fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър стартира учебната година в 15 града и села

42 преподаватели тинузаври ще споделят по иновативен начин знания и умения в областта на физиката, програмирането и роботиката, и през тази учебна година в цяла България. В 15 населени места – Велико Търново, Пловдив, Варна, София, Свищов, Търговище, Сливен, Добрич, Козлодуй, Русе, Павликени, Елена, Хаджидимово, село Долно Дряново и Гоце Делчев в училище и в школи ще има курсове по методологията и с комплектите „Тинузавър“.

В Свищов в Работилница за програмиране и роботика, в Добрич в DSIT academy, a в София и Варна – Университет за деца ще предоставят възможност на ученици и студенти да получат първи знания и умения или да развият своите в перспективните за професиите на бъдещете области, свързани с хардуера, програмирането и роботиката. Няколко държавни и частни училища в цялата страна също вече имат възможността да развият СТЕМ обучение с преподаватели, обучени по системата на „Тинузавър“.

Лятна академия, Мийковци, Университе за деца

„За нас е изключителна отговорност да подпомогнем формалното образование и извънкласни дейности в сферата на точните науки, така че учениците да имат възможност да разгърнат потенциала си. „Тинузавър“ се развива с амбицията на своите преподаватели и последователи и вярваме, че заедно ще успеем да направим важна крачка напред за успех в професиите на бъдещето“, заяви Невен Боянов, основател на платформата.

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

2 мнения за “Тинузавър стартира учебната година в 15 града и села”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.