fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Деветокласници от СУ “Владимир Комаров” учат по тинузавърски

Учениците от 9.клас, които се обучават монтьори по автоматизация в СУ “Владимир Комаров”, Велико Търново, започнаха учебната година с нов преподавател. Невен Боянов, основател на платформата за обучение по природни науки и програмиране “Тинузавър”, влиза в клас, за да им предаде своите знания и умения в дисциплината  “Компютърно управление”. Младежите изучават специалност “Автоматизирани системи”. В рамките ѝ те разчитат и използват техническа конструктивна и технологична документация. Измерват основни величини и параметри. Проследяват електрически, пневматични и хидравлични вериги.

11 ученици от дисциплината “Компютърно управление” ще сглобят и програмират собствени микрокомпютри с комплекти “Тинузавър”. Програмата по успешната методология ще е част от редовните им занятия. Младежите ще представят своите проекти в края на учебната година и ще участват в регионално състезание между екипи от всички класове. През пролетната и лятна ваканция “Тинузавър”  ще организира и изнесени обучения, тип лагери.

Комаров 9 клас запояване Тинузавър

Тинузавър партнира на СУ “Владимир Комаров” в рамките на Национална програма “Обучение за ИТ  умения и кариера” с цел повишаване на знанията и уменията по тези специалност и  по високи технологии и създаване на условия за провеждане на софтуерно професионално образование и обучение в сътрудничество с университети и с работодатели от ИТ сектора. През 2020 г. преподаватели на “Тинузавър” учиха седмокласници от училището как да прилагат своите знания по природни науки, програмиране и роботика в проекти, които да развият уменията им за по-добра реализация в бъдеще.

„За нас е изключителна отговорност да подпомогнем формалното  техническо образование, така че учениците да имат възможност да разгърнат потенциала си в професии на бъдещето. „Тинузавър“ се развива с амбицията на своите възпитаници и вярваме, че заедно ще успеем да направим важна крачка напред за успех на трудовия пазар, който се променя динамично“, заяви Невен Боянов, основател на платформата.

Комаров 9 клас запояване Тинузавър

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

2 мнения за “Деветокласници от СУ “Владимир Комаров” учат по тинузавърски”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.