fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър запали ученици от СУ „Вела Благоева“ по мини-компютрите

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране “Тинузавър” влезе в класове на ученици от 4. и 5.клас на СУ „Вела Благоева“, гр. Велико Търново, за да ги запознае с възможностите, които професиите на бъдещето в ИТ сферата създават. Децата получиха възможност да видят как се запоява и много от тях сглобиха най-новите тинузавърски платки LEDx1.

СУ Вела Благоева Тинузавър

Невен Боянов им разказа за курсовете на платформата и за интересните проекти на ученици, които се учат да сглобяват и програмират свои собствени мини-компютри.

„Тинузавър“ партнира на две великотърновски училища за обучението на младежи в дисциплини, свързани с ИТ сферата. Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“. 

СУ Вела Благоева Тинузавър

Подробна информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.