fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Бъдещи системни програмисти от ПМГ “Васил Друмев” стават тинузаври

26 осмокласници, които се обучават за системни програмисти в ПМГ “Васил Друмев” – Велико Търново, ще учат “Основи на роботиката” по специална програма на “Тинузавър”. Инициативата се осъществява като част от проект – иновативна задача, възложена от МОН на ПМГ и осъществен съвместно с ТУ-София и местния бизнес във Велико Търново.

ПМГ Велико Търново 8 клас

Преподаватели от успешната платформа за обучение по природни науки и програмиране  ще влизат в клас през двата срока. Те ще дадат възможност на младежите да сглобяват и програмират собствени миникомпютри с комплекти “Тинузавър”. В края на учебната година учениците ще представят собствени проекти. Предвижда се и регионално състезание между екипи от всички класове. През пролетната и лятна ваканция “Тинузавър”  ще организира и изнесени обучения, тип лагери.

ПМГ Велико Търново 8 клас

ПМГ „Васил Друмев“ е създадена през 1971 г. и обучава висококвалифицирани средни специалисти в областта на математиката, природните, софтуерните и хардуерни науки. Училището е с висок престиж не само във Великотърновска област, но и в страната. 

ПМГ Велико Търново

„За нас е изключителна отговорност да подпомогнем формалното техническо образование, така че учениците да имат възможност да разгърнат потенциала си в сферата на ИТ и високите технологии. „Тинузавър“ се развива с амбицията на своите възпитаници за успех на трудовия пазар на бъдещето“, заяви Невен Боянов, основател на платформата.

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.

Подробно информация за обученията за преподаватели и курсовете „Тинузавър“.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanovЗа Тинузавър: https://tinusaur.bg, https://bg.tinusaur.org/, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.