fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Ученици от СУ „Владимир Комаров“ създадоха мелодии с помощта на електронна платка по време на СТЕМ работилница

Тинузавър провокира креативността на великотърновски ученици чрез интересно обучение в Еленския Балкан

Пролетната ваканция може да бъде не само забавна, но и полезна. В това се убедиха ученици от 9. и 11. клас на СУ „Владимир Комаров“ от специалност „Автоматизирани системи и автоматизация на непрекъснати производства“. Те участваха в пролетна академия „СТЕМ работилница“, водена от Тинузавър.

СТЕМ Работилница

В продължение на 5 дни от пролетната ваканция нашият неуморен технологичен ум Невен Боянов предаде ценни знания на учениците за електронните платки. Практическите занимания се проведоха в с. Мийковци в Еленския Балкан, където се помещава учебната база на образователната организация Университет за деца.

Всеки ден младите електронни техници очакваха с нетърпение 4-часовите СТЕМ занимания. В тях научиха как се сглобяват електронни платки, какви са физичните закони, приложими за това, и какво е всъщност практическото приложение на електронните компоненти. Всеки ученик имаше възможност да програмира платка, за да работи като светофарна уредба със светлинен и звуков сигнал.

СТЕМ Работилница

За финал на обучението участниците подготвиха свой проект по създаване на мелодия, като генерират звук с платката, и го представиха на съучениците си. В резултат на положените усилия и придобити знания всички ученици получиха сертификат за завършен курс на обучение от Тинузавър.

Пролетната академия се състоя по проект на Министерството на образованието и науката, а неин организатор беше Университет за деца.

1 мнение за “Ученици от СУ „Владимир Комаров“ създадоха мелодии с помощта на електронна платка по време на СТЕМ работилница”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.