fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър участва в изложението „Младежко техническо творчество“ 2022 в Горна Оряховица

Микроконтролерните платки и възможности за обучение на фирмата предизвикаха интерес сред ученици и учители от страната

Екипът на Тинузавър се включи в шестото издание на изложението „Младежко техническо творчество“ 2022. То се проведе на 14 и 15 април в спортна зала „Никола Петров“, Горна Оряховица.

На щанда ни посетителите можеха да видят практическо приложение на микроконтролерните платки – светофарна уредба, бариера, соларен панел, движеща се кола. Много учители и ученици проявиха искрен интерес към нашите продукти и обучения.

Сред 40-те технически колектива от цяла България бяха и възпитаници на СУ „Владимир Комаров“ и ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново. В тези училища методиката на обучение на Тинузавър се ползва от няколко години. Верният ни партньор „Университет за деца“ също показа технологични разработки, създадени от неговите възпитаници.

Щастливи сме, че участвахме в тази инициатива, която дава възможност за популяризиране и изява на творческите иновации и добри практики в областта на техниката. Следващата година ще се видим там отново, за да допринасяме за технологичното развитие в образованието и за мотивацията на подрастващите да се насочат към професиите на бъдещето!

Допълнителна информация:

https://www.facebook.com/MTTGORNA/

https://youthtechfair.eu/news/68-contest-exhibition-2022-opening

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.