fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Ученици от ОУ „Патриарх Евтимий“ разбраха повече за професиите на бъдещето

Основателят на Тинузавър Невен Боянов гостува в 5. и 6. клас от ОУ „Патриарх Евтимий“, където изнесе открит урок за професиите на бъдещето и предприемачеството

Какви умения ще са необходими за кариерното развитие в бъдеще и какви ще бъдат новите професии? На тези въпроси се опитаха да отговорят предприемачът Невен Боянов и ученици от великотърновското ОУ „Патриарх Евтимий“.

Основателят на Тинузавър Невен Боянов гостува в 5. и 6. клас по покана на училището, за да изнесе открит урок за професиите на бъдещето и предприемачеството. Той демонстрира пред децата как се сглобява микроконтролерна платка, на която след това може да се „вдъхне живот“ чрез програмиране.

ОУ „Патриарх Евтимий“ професиите на бъдещето

Всички споделиха убеждението, че бъдещето принадлежи на технологиите и роботиката. Именно затова, сподели г-н Боянов, е нужно подрастващите да трупат отрано знания и да придобиват умения в тези области. В заключение той допълни, че интелектуалният труд ще придобива все по-голямо значение, тъй като постепенно физическият труд ще стане автоматизиран.

Подгответе се за бъдещето, започнете с Тинузавър!

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.