fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Тинузавър организира работилница по електроника по време на TarnovoConf

През септември ще се проведе серия от работилници по електроника в още градове от региона

Тинузавър проведе работилница по електроника за деца по време на техническата конференция TarnovoConf в старата столица. Нейни организатори са ентусиастите, които стоят зад пътуващи технологични конференции в страната – IT Tour, със съорганизатори Клуб на програмистите във Велико Търново и Тинузавър.

Събитието се проведе във великотърновския Клуб на програмистите в края на месец юни. В него се включиха участници от Велико Търново, Горна Оряховица и други градове от страната.

TarnovoConf 2022 Лекции
TarnovoConf 2022 Лекции

Основните теми на конференцията имаха практическа бизнес и технологична насоченост. В тази област съвсем естествено се вписа работилницата, ръководена от Невен Боянов. В нея се изявиха 8 деца от 2. до 6. клас. Те с интерес запояваха собственоръчно компютърните платки на Тинузавър, след които ги програмираха да светят с примигване. Готовите сглобки останаха за спомен на младите технологични таланти.

Освен учениците, доволни останаха и техните родители. Те се зарадваха на възможността децата им да изработят нещо със собствените си ръце и ум.

Успехът на тази работилница по електроника породи идеята подобни занимания да се проведат и в други населени места от региона. Организатори ще бъдат фондация Тинузавър и IT Tour. Таксата за участие ще бъде символична, за да могат да се включат повече деца, които да се докоснат до новите образователни технологии.

През септември се планира провеждане на работилници във Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Дебелец и Елена.

Работилница по електроника - TarnovoConf
Работилница по електроника – TarnovoConf

1 мнение за “Тинузавър организира работилница по електроника по време на TarnovoConf”

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.