fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Дни на роботиката в Технически университет – София

На 13-ти април в Технически университет София се състояха Дни на роботиката, събитие което всяка година събира като участници ученици, студенти и посетители от цялата страна, имащи изявен интерес в областта на роботиката, програмирането и иновациите. Инициативата е на клуба по Роботика към Технически университет, а идеята им е да насърчат и мотивират младите хора в България да се развиват в тези областта на технологиите.

Дни на роботиката в Технически университет - София 2024

Един от участниците в категория Иновативни решения беше ОбУ „Христо Ботев”, с. Долно Дряново. Тяхната разработка е направена почти изцяло с комплектите на Тинузавър и представлява реалистичен макет на училището със смарт осветление, соларни панели за зареждане с автоматично насочване и алармена система. Всичко е направено по идея на учениците и със съдействието на техния ръководител Шукри Шукри.

На събитието имаше много познати за нас лица – преподаватели, минали нашите обучения или ученици от нашите курсове, които работят с платките на Тинузавър и това много ни зарадва. Екипът на Тинузавър подкрепя и насърчава подобен тип съревнования, защото те мотивират учениците, събуждат творческото им мислене, карат ги да се фокусират върху даден проблем и решаването му и не на последно място за тях това винаги е едно вълнуващо и запомнящо се преживяване.

Дни на роботиката в Технически университет - София 2024

Още много такива интересни и иновативни проекти ще бъдат представени и на тазгодишното издание на МТТ – Горна Оряховица, в което участие вземат все повече училища от цяла България и много от тях правят разработките си с комплектите на Тинузавър.

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.