fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Летен курс на Тинузавър – Ден 1

В понеделник, 17-ти юни, във Велико Търново, започнахме новия летен курс на Тинузавър, по време на който учениците ще имат за задача да създадат автономна напоителна система, чрез която  да отглеждат и напояват растенията, които ще си засадят.

Интересът към новото ни начинание беше доста голям. Групата както винаги е сравнително малка – 8 деца, за да имаме възможност да обърнем достатъчно внимание на всеки.

Тяхната преподавателка София Боянова сподели, че е много доволна от началото на курса и че между децата веднага са се формирали нови приятелства, а някои са се познавали и от преди.

Всяко дете получи комплект Тинузавър AWDIU LR и започнахме работа по запояване на основната платка и сглобяване на дървената конструкция. Всички са изкарали някой от предишните ни курсове и имат опит в боравенето с поялник, но бяха позабравили някой неща за електронните компоненти, затова направихме и кратък преговор. Благодарение на това бързо си припомниха наученото, коригираха грешките си и успешно сглобиха основната платка Tinusaur Board.

За следващия ден сме им подготвили напълно нова платка Shield AGROx3 за запояване. Ще направим и първите си стъпки в отглеждането на разсад.

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.