fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Летен курс на Тинузавър – Ден 8

Последния осми ден от летния курс на Тинузавър се оказа много вълнуващ както за децата, така и за нашия екип.

Започнахме с монтаж на маркуча за напояването и тестване на всеки един от компонентите по отделно: сензори, клапан, помпа и др. След като се оказа, че всичко работи безпроблемно отново дойде време за програмиране.

Учениците трябваше да създадат програма, в която се вземат под внимание външните фактори като светлина, температура, влажност и на база стойностите им да се реши дали растението да бъде полято или не. Също така трябваше да създадат алгоритъм, който да определя кога точно да се полива – да не е в най-горещото и слънчево време от деня, но и да не се преполее.

Свързахме захранващи адаптери и кабели и системата беше готова за използване вкъщи и за по-дълго време.

В края на занятието Невен Боянов разказа на учениците малко повече за отглеждането на растенията, за това как проекта Тинузавър AWDIU LR може да бъде оптимизиран и подобрен и какви грижи да положат за посадения босилек, за да оцелее по-дълго време.

Децата обещаха да ни пращат снимки на растенията си как се развиват.

В края на занятието, както на всеки друг курс, бяхме поканили родителите на децата малко по-рано, за да може всеки то тях да види какво е направило неговото дете, как се е справило със задачите и какво е научило.

Разбира се подготвихме им и малка почерпка, раздадохме сертификати на всички участници за успешно приключване на летния курс и им пожелахме приятна ваканция.

С голяма част от тях ще се видим на есен, когато ще стартираме още нови курсове.

Вашият коментар

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.