fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Даниел Д. Маккракен, Рандолф Фредерик Пауш, Първият робот Viking I

Първият робот Viking I каца на Марс
Първият робот Viking I каца на Марс

На 20 юли 1997 г. Viking I каца на Марс, за да изследва повърхността на Червената планета. Първите роботи на Марс, Viking I и неговият наследник дават на учените първата информация за повърхността на планетата, включително информация, за която се е надявало да позволи на хората да ходят там. Въпреки че сондите им не намират доказателства за живот на Марс, те връщат подробни снимки на планетата и информация за състава на почвата.
Източник: https://www.computerhistory.org/tdih/july/20/#first-robot-viking-i-lands-on-mars

Apple обявява OS 8
Apple обявява OS 8

На 22 юли 1997 г. Apple Computer Inc. обявява нова операционна система за своите компютри Macintosh, OS 8. Важен ход в момент, когато управлението и печалбите на Apple са имали значителни проблеми, новата операционна система предлага нови функции като по-лесно интегриране на интернет и триизмерен външен вид. Веднага след обявяването, софтуерът печели положителни отзиви от потребителите.
Източник: https://www.computerhistory.org/tdih/july/22/#apple-announces-os-8

Даниел Д. Маккракен
Даниел Д. Маккракен

На 23 юли 1930 г. е роден Даниел Д. Маккракен. Той е американски компютърен учен. Той е бил професор по компютърни науки в градския колеж в Ню Йорк и e автор на над две дузини учебници по компютърно програмиране, с акцент върху ръководствата за програмиране на тогава широко използваните езици като Fortran и COBOL. Неговото „Ръководство за програмиране във Фортран“ (Wiley, 1961) и неговите наследници са стандартните учебници по този език в продължение на повече от две десетилетия. Книгите му са преведени на четиринадесет езика.
Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_D._McCracken

Рандолф Пауш
Рандолф Пауш

На 25 юли 1960 г. е роден Рандолф Фредерик Пауш. Той е бил американски преподавател, професор по компютърни науки, взаимодействие между човек и компютър и дизайн в университета Карнеги Мелън (CMU) в Питсбърг, Пенсилвания. През 1998 г. той основава заедно с Дон Маринели курс за изграждане на виртуални светове в CMU, който преподава 10 години. Той се консултира с Google относно дизайна на потребителския интерфейс, а също и с PARC, Imagineering и Media Metrix. Пауш е основател на софтуерния проект Alice. Той получава президентската награда за млад следовател на Националната научна фондация.
Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Pausch

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.