fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Netscape
Netscape

На 24 ноември 1998 г. America Online обявява придобиването на Netscape Communications в сделка за акции на стойност 4,2 милиарда долара. Сделката между Netscape и AOL също е сделка за обединяване на интереси и дава на акционерите на Netscape 0,45 акции от обикновените акции на AOL за всяка притежавана от тях акция. Сделката е приключена през пролетта на 1999 г., подлежи на одобрение от регулаторите и акционерите.
https://www.computerhistory.org/tdih/november/24/#aol-buys-netscape

Маргарет Боден
Маргарет Боден

На 26 ноември 1936 г. е родена Маргарет Ан Боден. Тя е научен професор по когнитивна наука в Департамента по информатика в Университета в Съсекс, където нейната работа обхваща областите на изкуствения интелект, психологията, философията и когнитивните и компютърни науки.
https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Boden

Хърбърт Брайт
Хърбърт Брайт

На 28 ноември 1986 г. умира Хърбърт Брайт. Той е разработчик на една от първите потребителски програми на FORTRAN (и следователно на първото съобщение за грешка). Брайт е бил насърчител на сигурността чрез криптиране на данни, както и изследователски инженер в AT&T Laboratories. Той също така заема различни изпълнителни длъжности в Асоциацията за изчислителни машини (ACM).
https://www.computerhistory.org/tdih/november/28/#herbert-bright,-developer-of-one-of-the-first-fortran-user-programs,-dies-at-67

Морис Уилкс
Морис Уилкс

На 29 ноември 2010 г. умира сър Морис Винсент Уилкс. Той е британски компютърен учен, който проектира и помага за изграждането на автоматичен калкулатор за електронно съхранение на закъснение (EDSAC), един от най-ранните съхранени програмни компютри и изобретил микропрограмиране, метод за използване на логика на съхранената програма за управление на контролния блок на централния процесор вериги.
https://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Wilkes https://en.wikipedia.org/wiki/EDSAC

Вашият коментар

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.