fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Едит Кларк
Едит Кларк

На 10 февруари 1883 г. е родена Едит Кларк. Тя е първата жена инженер в САЩ и е първата жена професор по електроинженерство. Специализирала е анализ на електроенергийни системи и е автор на разработка свързана с анализ на схемите на променливотокови захранващи системи.
Source: https://www.petroterm.com/index.php/news/8-izvestni-zheni-inzheneri-v-istorijata.html

Реймънд Курцвайл
Реймънд Курцвайл

На 12 февруари 1948 г. е роден Реймънд Курцвайл. Той е американски изобретател и футуролог. Участва в области като оптично разпознаване на символи (OCR), синтез на текст в реч, технология за разпознаване на реч и инструменти за електронна клавиатура. Той е писал книги за здравето, изкуствения интелект (ИИ), трансхуманизма, технологичната особеност и футуризма. Курцвайл е публичен адвокат на футуристичните и трансхуманистични движения и изнася публични разговори, за да сподели оптимистичния си възглед за технологиите за удължаване на живота и бъдещето на нанотехнологиите, роботиката и биотехнологиите.
Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Kurzweil

Deep blue побеждава Гари Каспаров
Deep blue побеждава Гари Каспаров

На 10 февруари 1996 г. суперкомпютърът IBM Deep Blue побеждава шахматиста Гари Каспаров за първи път. Първата партия е изиграна във Филаделфия през 1996 г. и е спечелена от Каспаров. Втората е играна в Ню Йорк през 1997 г. и спечелена от Deep Blue. Партията от 1997 г. е първото поражение на световен шампион по шах от компютър при турнирни условия.
Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Blue_versus_Garry_Kasparov
Media: https://www.pri.org/stories/2018-01-05/garry-kasparov-and-game-artificial-intelligence

Вашият коментар

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.