fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Франсис Спенс

На 2 март, 1922 г. е родена Франсис Спенс. Тя е една от първите програмисти на ЕНИАК (първият електронен дигитален компютър). Смятана е за една от първите жени програмисти в историята.
Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Frances_Spence

Мишел Кригър

На 4 март 1986 г. е роден Мишел Кригър. Той е бразилско-американски предприемач и софтуерен инженер, който е съосновател на Instagram заедно с Кевин Систром и е негов технически директор. Под управлението на Кригър като главен технически директор Instagram се разширява от няколко милиона потребители на 1 милиард активни потребители месечно.
Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Krieger

Говорещ компютър помага на сляп студент да завърши университет

На 5 март, 1993 г. При ранна демонстрация на въздействието, което компютрите могат да окажат върху живота на хората, Лос Анджелис Таймс съобщава, че сляп студент се възползвал от говорещия лаптоп Toshiba T1000, за да му помогне да завърши курсове, необходими за завършване на UCLA. След 15 години прекъсване и започване в университета, компютърът предоставя на Робърт Антунес независимост и подкрепа, необходими за завършване на бакалавърска степен по политически науки.
Източник: https://www.computerhistory.org/tdih/march/5/#talking-laptop-helps-blind-student-earn-college-degree

Вирусът Микеланджело

На 6 март 1993 г. Притеснения за вируса на Микеланджело предизвикат страх сред всички – от потребителите на персонални компютри до много правителства по света. Съобщава се, че 5 милиона компютри са изложени на опасност от заразяване с вируса, който е предназначен да изтрива данни на 6 март – годишнина от рождението на художника. Всъщност вирусът Микеланджело достига само до няколко хиляди машини.
Източник: https://www.computerhistory.org/tdih/march/6/#michaelangelo-virus-strikes

Вашият коментар

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.