fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Джоузеф Фредерик Трауб

На 24 август 2015 г. умира Джоузеф Фредерик Трауб. Той е американски компютърен учен. Той си сътрудничи в създаването на значителни нови алгоритми, включително алгоритъма на Дженкинс-Трауб за полиномиални нули, както и алгоритмите Kung-Traub, Shaw-Traub и Brent-Traub. Една от областите на неговите изследвания е тази на непрекъснатите квантови изчисления.

https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_F._Traub

Маргарет Рок

На 26 август 1983 г. умира Маргарет Рок. Тя е една от малкото жени математици, които са работи в парк Блечли по време на Втората световна война. Със своите математически умения и образование Рок успя да декодира машината Enigma срещу германската армия. Работата й по време на войната е поверителна и е защитена от Закона за официалните тайни от 1939 г., така че голяма част от работата й не е била разкрита през целия й живот.
https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Rock

Дафни Колер

На 27 август 1968 г. е родена Дафни Колер. Тя е израелско-американски професор в катедрата по компютърни науки в Станфордския университет. Тя е един от основателите на онлайн образователнаnта платформа – Coursera. Научната област на нейните изследвания е изкуственият интелект и неговите приложения в биомедицината.

https://en.wikipedia.org/wiki/Daphne_Koller

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.