fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Арън Шварц

Арън Шварц е американски програмист, активист и писател. На 14-годишна възраст става съавтор на RSS. Работи съвместно със „създателя на интернета“ Тим Бърнърс-Лий. Участва заедно с видни личности, както проф. Лорънс Лесиг в разработването на Криейтив Комънс. През 2011 година е арестуван за обвинения в сваляне на файлове от JSTOR. По-късно това се превръща във федерално разследване. Шварц се занимава и с активизъм. Особено активен е в борбата си срещу SOPA.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%BE%D0%BD_%D0%A8%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%86

Джийн Амдал

На 10 ноември 2015 г. умира Джийн Амдал. Той е американски компютърен архитект и предприемач в областта на високите технологии, известен главно с работата си по мейнфрейм компютри в IBM и по-късно собствените си компании, особено в Amdahl Corporation. Той формулира закона на Амдал, който гласи основно ограничение на паралелните изчисления.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gene_Amdahl

Роберто Фано

На 11 ноември 1917 г. е роден Роберто Марио „Робърт“ Фано. Той е италианско-американски компютърен учен и професор по електротехника и компютърни науки в Масачузетския технологичен институт. Ръководил е проект MAC в Масачузетския технологичен институт. Фано надгражда върху проучванията си в Масачузетския технологичен институт, когато ръководи проект MAC (Project on Mathematics and Computation), който се фокусира върху разработките в споделянето на време и интерактивните изчисления.
https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Fano

 

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.