fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Синтия Брийзъл

На 15 ноември 1967 г. е родена Синтия Брийзъл. Тя е доцент по медийни изкуства и науки в Масачузетския технологичен институт, където е ръководител на групата Personal Robots (по-рано DRobotic Life Group) в MIT Media Lab и асоцииран директор на стратегически инициативи за The Bridge, част от MIT Quest for Intelligence. Работила е и като съдиректор на Центъра за бъдещо разказване на истории в Медийна лаборатория. Тя е най-известна с работата си в роботиката, където е призната за пионер в социалната роботика и взаимодействието човек-робот.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cynthia_Breazeal

Джеймс Уейрих

На 18 ноември 1956 г. е роден Джеймс Уейрих. Той е разработчик на софтуер, лектор, учител и сътрудник на езиковата общност за програмиране Ruby. Бил е активен в общността на Ruby по целия свят, говорейки на събития в Азия, Южна Америка, Европа и Съединените щати. Сред многото си приноси той създава популярния инструмент за изграждане на Rake за Ruby.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Weirich

 Драйс Байтарт

На 19 ноември 1978 г. е роден Драйс Байтарт. Той е софтуерен програмист занимаващ се с отворен код, известен като основател и водещ разработчик на системата за управление на съдържанието на Drupal. Drupal е безплатна система за управление на съдържанието с отворен код, написана на PHP и разпространявана под общия публичен лиценз на GNU. Drupal осигурява фонова рамка за поне 2,3% от всички уебсайтове в света – вариращи от лични блогове до корпоративни, политически и правителствени сайтове.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dries_Buytaert

https://en.wikipedia.org/wiki/Drupal

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.