fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Рандал Шварц
 

На 22 ноември 1962 г. е роден Рандал Шварц. Той е американски автор, системен администратор и консултант по програмиране. Той е известен със своя опит в езика за програмиране Perl, промоционалната си роля в общността на Perl, като съдомакин на FLOSS Weekly, и със спорна присъда за углавно престъпление в резултат на Щат Орегон срещу Рандал Шварц, по-късно официално отстранен.
https://en.wikipedia.org/wiki/Randal_L._Schwartz

America Online обявява придобиването на Netscape

На 24 ноември 1998 г. America Online обявява придобиването на Netscape Communications в сделка за акции на стойност 4,2 милиарда долара. Сделката между Netscape и AOL също е сделка за обединяване на интереси и дава на акционерите на Netscape 0,45 акции от обикновените акции на AOL за всяка притежавана от тях акция. Сделката е приключена през пролетта на 1999 г., подлежи на одобрение от регулаторите и акционерите.
https://www.computerhistory.org/tdih/november/24/#aol-buys-netscape

Маргарет Ан Боден

На 26 ноември 1936 г. е родена Маргарет Ан Боден. Тя е професор по когнитивна наука в Департамента по информатика в Университета в Съсекс, където нейната работа обхваща областите на изкуствения интелект, психологията, философията и когнитивните и компютърни науки.
https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Boden

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.