fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Ирма Уайман
 

На 31 януари 1928 г. е родена Ирма Уайман. Тя е компютърен инженер и първата жена, която става вицепрезидент на Honeywell, Inc. Тя е била преподавател по системно мислене и е първата жена директор по компютърни технологии на Honeywell.
https://en.wikipedia.org/wiki/Irma_Wyman

Ралф К. Меркле

На 2 февруари 1952 г. е роден Ралф К. Меркле. Той е компютърен учен. Меркле е един от изобретателите на криптография с публичен ключ, изобретател на криптографското хеширане, а наскоро изследовател и говорител за криониката.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ralph_Merkle

Лотфи Заде

На 4 февруари 1921 г. е роден Лотфи Алиаскер Заде. Той е американски професор по математика и компютърни науки от азербайджанско-руски произход, пионер в областта на изкуствения интелект, дефинирал размитата логика през 1965 г.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D1%82%D1%84%D0%B8_%D0%97%D0%B0%D0%B4%D0%B5

Сюзън Кар

На 5 февруари 1954 г. е родена Сюзън Кар. Тя е американски художник и графичен дизайнер, известна най-вече с интерфейсните си елементи и приноса на шрифтовете към първия Apple Macintosh от 1983 до 1986 г. Тя е служител №10 и арт директор в NeXT, компанията, създадена от Стив Джобс след напускането му от Apple през 1985 г. Тя е консултант по дизайн в Microsoft, IBM, Sony Pictures и Facebook, а сега е служител на Pinterest. Като ранен пионер на пикселното изкуство и на графичния компютърен интерфейс, тя е известна като един от най-значимите технолози в съвременния свят.
https://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Kare

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.