fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Алан Перлиш

На 7 февруари 1990 г. умира Алан Джей Перлиш. Той е американски учен в областта на компютърните науки и професор в три университета: Университет Пердю, университет Карнидж Мелън и Университет Йейл. Той е най-известен с работата си в сферата на компютърните езици. Той е първият човек, който получава награда Тюринг.
https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Perlis

Едит Кларк

На 10 февруари 1883 г. е родена Едит Кларк. Тя е първата жена инженер в САЩ и е първата жена професор по електроинженерство. Специализирала е анализ на електроенергийни системи и е автор на разработка свързана с анализ на схемите на променливотокови захранващи системи.
https://www.petroterm.com/index.php/news/8-izvestni-zheni-inzheneri-v-istorijata.html

Реймънд Курцвайл
 

На 12 февруари 1948 г. е роден Реймънд Курцвайл. Той е американски изобретател и футуролог. Участва в области като оптично разпознаване на символи (OCR), синтез на текст в реч, технология за разпознаване на реч и инструменти за електронна клавиатура. Той е писал книги за здравето, изкуствения интелект (ИИ), трансхуманизма, технологичната особеност и футуризма. Курцвайл е публичен адвокат на футуристичните и трансхуманистични движения и изнася публични разговори, за да сподели оптимистичния си възглед за технологиите за удължаване на живота и бъдещето на нанотехнологиите, роботиката и биотехнологиите.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Kurzweil

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.