fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

История на компютрите

Франсис Спенс
 

На 2 март, 1922 г. е родена Франсис Спенс. Тя е една от първите програмисти на ЕНИАК (първият електронен дигитален компютър). Смятана е за една от първите жени програмисти в историята.
https://en.wikipedia.org/wiki/Frances_Spence

Мишел Кригър
 

На 4 март 1986 г. е роден Мишел Кригър. Той е бразилско-американски предприемач и софтуерен инженер, който е съосновател на Instagram заедно с Кевин Систром и е негов технически директор. Под управлението на Кригър като главен технически директор Instagram се разширява от няколко милиона потребители на 1 милиард активни потребители месечно.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Krieger

говорещия лаптоп Toshiba T1000
 

На 5 март, 1993 г. При ранна демонстрация на въздействието, което компютрите могат да окажат върху живота на хората, Лос Анджелис Таймс съобщава, че сляп студент се възползвал от говорещия лаптоп Toshiba T1000, за да му помогне да завърши курсове, необходими за завършване на UCLA. След 15 години прекъсване и започване в университета, компютърът предоставя на Робърт Антунес независимост и подкрепа, необходими за завършване на бакалавърска степен по политически науки.
https://www.computerhistory.org/tdih/march/5/#talking-laptop-helps-blind-student-earn-college-degree

вируса на Микеланджело
 

На 6 март 1993 г. притеснения за вируса на Микеланджело предизвикат страх сред всички – от потребителите на персонални компютри до много правителства по света. Съобщава се, че 5 милиона компютри са изложени на опасност от заразяване с вируса, който е предназначен да изтрива данни на 6 март – годишнина от рождението на художника. Всъщност вирусът Микеланджело достига само до няколко хиляди машини.
https://www.computerhistory.org/tdih/march/6/#michaelangelo-virus-strikes

Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето
Тинузавър - Подготвяме децата за бъдещето

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.