fbpx

👉 За проекта STEM на МОН създадохме специализиран уебсайт STEM.Tinusaur.BG

Програмиране, математика и физика в един курс

В тази поредица от видеа ще се научим как да работим с микроконтролер, как да създаваме програми за тях, какво приложение намира математиката в програмирането, законите на физиката и разбира се, как всичко това се комбинира в роботиката.

За да постигнем всичко това, ни трябва някаква микроконтролерна платка, ние ще използваме Тинузавър. Освен това ще са ни нужни периферни компоненти. Започваме с възможно най-простия – това е светодиод, а като напреднем малко ще използваме и други компоненти, като фоторезистор и бъзер, с който ще може да издаваме звук. И разбира се нужен ни е програматор, с който да качваме кода върху микроконтролерната платка.

Самото програмиране на всички тези компоненти ние ще правим с Блоктину – това е нашата среда за разработка. Тя се използва много лесно и дава шанс на всеки да започне да създава програми за микроконтролери, ще се научим как да се представяме, ще се научим как се работи в екип.

Разбира се ако има тема, която ви е интересна може да ни я предложите – пишете ни на имейл или пък попълнете формата в нашия уеб сайт. Всичко това се случва и по време на нашите курсове за ученици и студенти, които провеждаме през цялата година. Ако пък сте преподаватели, може да се включите в някои от нашите обучения, за да получите достъп до учебното съдържание, което сме създали и да се научите как да ползвате нашата платформа.

Работим по интересни проекти, които качваме на нашия уебсайт, така че проверете ги и може да си ги измайсторите във вкъщи. Включете се в нашия YouTube канал, в социалните мрежи, които предпочитате и разбира се напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас. Ще се видим в следващото видео.

Добавено в картата
0 продукта - 0.00лв.